cast & crew

tekst Arie Storm
regie Marijke Schermer
spel Huib Cluistra, Lilou Dekker, Sebastiaan Frowijn, Tim Teunissen scenografie Juul Dekker en Saar Scheerlings
techniek Petyr Veenstra
advies geluidstechniek Richard Janssen
productieleiding Nadin Topal
zakelijke leiding Marten Oosthoek
foto Bowie Verschuuren

Huib Cluistra

Huib Cluistra

Spel
Huib Cluistra

Huib Cluistra (1990) studeerde na zijn middelbare school een jaar aan de vooropleiding Muziektheater aan conservatorium Codarts in Rotterdam. In datzelfde jaar besloot hij auditie te doen bij de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij werd aangenomen, en studeerde in 2014 af.

Tijdens zijn opleiding speelde hij onder andere in Carré mee in de voorstelling Talloze Namen onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan, en vertolkte de rol van Koelygin in Drie Zusters onder regie van Hans Man in ‘t Veld. Huib liep stage bij het NNT in Oresteia onder regie van Gerard Jan Rijnders.

Na zijn afstuderen was Huib te zien in verschillende voorstellingen, waaronder Anne onder regie van Theu Boermans. Hij speelde gastrollen in televisieseries als Flikken Maastricht, Jeuk, De Spa en Spangas, de bioscoopfilm De Zevende Hemel en verschillende reclames. Op dit moment draait hij voor de webserie ‘Anne +’ en is hij een nieuwe sketch-show aan het ontwikkelen met Rosa da Silva.

Lilou Dekker

Lilou Dekker

Spel
Lilou Dekker

Al voor Lilou Dekker (1992) startte op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie had ze in zes voorstellingen gespeeld van regisseuse Alexandra Broeder, waaronder Wie weet overleeft de begeerte me met en over Sylvia Kristel.

Op de Toneelschool is haar liefde voor het zelf maken van voorstellingen en het schrijven voor toneel ontstaan. In de laatste jaren van haar studie speelde ze in Talloze Namen in Carré onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan, en maakte ze de voorstelling Je vergeet steeds dat wij vrienden zijn onder begeleiding van Jetse Batelaan. In haar stagejaar heeft ze, naast het maken van een eigen voorstelling, ook gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel in Oresteia onder regie van Gerardjan Rijnders.

De afgelopen drie jaar was ze te zien in verschillende tv-series waaronder Mouna’s keuken, Project Orpheus, GTST, De Meiden van de Herengracht en De Spa. Daarnaast heeft ze het initiatief genomen en de productie gedaan van de voorstelling Drie Zusters voor Festival de Karavaan waarin ze tevens de rol van Natasha vertolkte. Eind 2017 maakte en speelde ze de solo Frégoli onder de eindregie van Ada Ozdogan (op 1 juni 2018 nog éénmaal te zien in Oostblok).

Sebastiaan Frowijn

Sebastiaan Frowijn

Spel
Sebastiaan Frowijn

Sebastiaan Frowijn (1990) is in 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij liep stage bij de voorstelling Oresteia van het Noord Nederlands Toneel, onder regie van Gerardjan Rijnders.

Na zijn afstuderen heeft hij onder andere gespeeld in De Gelukszoekers op het Café Theaterfestival in Utrecht, Drie Zusters onder regie van Theu Boermans en door het land gereisd met de jeugdvoorstelling Pinokkio onder regie van Hugo Konings.

Naast acteren is Sebastiaan ook actief als schrijver en theatermaker. Zo is hij samen met Job Römer oprichter van Radio Nimmerdal, een gezelschap dat meerdere theatrale hoorspelen heeft gemaakt die werden gespeeld in Theater Bellevue en op het Amsterdam Fringe Festival. Recentelijk ontwikkelde hij als schrijver televisieseries voor tv-producent Messercola Drama.

Op televisie is hij onder anderen te zien geweest in de mini-serie Het Land van Lubbers onder regie van Peter de Baan en in het laatste seizoen van de serie A’Dam E.V.A. geregisseerd door Norbert ter Hall.

Tim Teunissen

Tim Teunissen

Spel
Tim Teunissen

Tim Teunissen (1992) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie met de voorstelling Schuinsmarcheerders waar hij de bewerking van schreef en in meespeelde onder regie van Paul Knieriem.
Hij liep stage bij de voorstelling Afterparty van Michiel van Erp en bij de educatievoorstelling Scars van Theater Utrecht. In 2013 speelde hij mee in Talloze Namen in Carré onder regie van Ruut Weissman en Lidwien Roothaan.

Na zijn opleiding speelde hij onder andere in de theatervoorstelling Anne onder regie van Theu Boermans. Tim bewerkte met Sebastiaan Frowijn Drie Zusters voor het Karavaan Festival waarin hij de rol van Andrej vertolkte.

Op het witte doek was hij te zien in de films De Helleveeg en Huisvrouwen Bestaan Niet en speelde gastrollen in onder andere Flikken Maastricht.

In 2016 won hij de Persoonlijkheidsprijs op het Cameretten Festival waarna hij met zijn eigen dubbel-cabaretshow Two Shows One Gig in het gezelschap van Merel Baldé door het hele land tourde.

Arie Storm

Arie Storm

Tekst
Arie Storm

Arie Storm (1963) werd geboren in de Schilderswijk in Den Haag, waar hij ook opgroeide. Sinds zijn negentiende woont hij in Amsterdam. Daar ging hij naartoe om Nederlandse taal- en letterkunde te studeren, een studie die hij in 1988 met succes afrondde.

Hij publiceerde tot nu toe tien romans. Befaamd zijn zijn boeken over zijn alter ego August Voois: Luisteren hoe huizen ademen (2013), Maans stilte (2015) en Een diadeem van dauw (2017). Ook schreef hij een roman waarin hij zich voorstelde dat de geest van de schrijver Frans Kellendonk (1951-1990) in hem voer: Het laatste testament van Frans Kellendonk (2015).

Arie Storm is ook vertaler. Hij vertaalde onder meer werk van Peter Ackroyd, John Banville en Verlyn Klinkenborg. Met Circus Reve schreef hij zijn eerste toneelstuk; een tekst waarmee hij na Kellendonk een volgend idool kon eren. Momenteel werkt hij aan een roman over de Engelse dichter John Keats (1795-1821).

Marijke Schermer

Marijke Schermer

Regie

Marijke Schermer

Marijke Schermer werd in 1975 geboren in Amsterdam, groeide op in Groningen en studeerde aan de Toneelschool Arnhem (ARTEZ).

Ze regisseerde haar eigen, en andermans werk bij o.a. Toneelgroep Alaska en Bellevue Lunchtheater. Ze schreef toneel in opdracht van Zuidelijk Toneel, Theater Sonnevanck en Jakop Ahlbom. Ze schreef korte verhalen en de romans Mensen in de zon (2013) en Noodweer (2016), beide uitgegeven door Uitgeverij  van Oorschot en lovend ontvangen in de pers.

Tot 2018 was ze artistiek directeur van Oostblok, theater in Amsterdam-Oost. Circus Reve is haar eerste regie sinds ze daar in 2013 begon. Ze werd tot die onderneming ‘verleid door het meeslepende initiatief van Lilou Dekker, het mooie en geestige toneelstuk dat Arie Storm schreef en het geweldige idee om Reve met deze voorstelling ‘thuis te brengen.’’

In 2009 ontving Marijke de Charlotte Köhlerprijs.

Juul Dekker

Juul Dekker

Scenografie
Juul Dekker

Juul Dekker is scenograaf en decorbouwer. In 2011 studeerde hij af aan de Theaterschool te Amsterdam, opleiding Scenografie.

Met collectief Labland ontwikkelt hij vrij werk voor theater en de openbare ruimte. Als scenograaf en decorbouwer werkte hij de afgelopen jaren onder andere samen met De Warme Winkel, Het Nationaal Toneel, de Toneelschuur en Collectief Walden, Eline Arbo, Hulst&Tarenskeen, Oystein Johansson, Jeroen de Man, Adelheid Roozen en Cezari Tomaszefski.

Zijn werk was tot nu toe te zien op verschillende grote en kleinere festivals in Nederland en België, zoals het Holland Festival, Oerol, Over ’t IJ Festival, Fringe, Landjuweel, Watou en Karavaan.